Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

DAGUITSTAP 26 april

Daguitstap 26 april 2018

 

Met 71 enthousiastelingen staan wij al om 07u00 klaar om in te stappen in de dubbeldek bus voor onze 15de daguitstap            “NOOIT THUIS”

Netjes op tijd vertrekken wij goedgemutst richting Oost-Vleteren.

Ons bestuurslid- gids van dienst Paul De Vuyst moeten wij jammer genoeg missen door beroepsbezigheden. Penningmeester Erik Snauwaert zorgt ter vervanging op een voortreffelijke wijze voor uitleg over allerlei wetenswaardigheden gedurende onze tocht.

Na een uurtje rijden belanden wij in Oost-Vleteren voor onze eerste stop.

Koffie met koffiekoeken en beleg in “HET WITTE PAARD”

Een pracht locatie vol nostalgie, de koffie staat al te dampen al wij de zaak tot de nok vullen met onze enthousiaste bende. De uitbaters zorgen voor een correcte bediening (’t steekt op geen tas koffie) dit tot ieders tevredenheid. Na wat geklets en gekeuveld van de ganse bende en na een huzarenstukje stuurmanskunst van onze chauffeur om de car terug in de juiste rijrichting te krijgen begeven wij ons naar Zonnebeke.

 

In het mooi kasteel en het park van Zonnebeke brengen wij een bezoek aan het  " Memorial museum Passchendaele 1917" Een vriendelijke ontvangst, hulpzaam personeel en een prachtig museum. Overal zijn er speciale voorzieningen voor minder mobiele mensen. De verantwoordelijken mogen wat mij betreft zeker een mooie pluim op hun hoed steken.

Stipt op de voorzien tijd zit iedereen terug op de bus voor een tochtje naar Izegem. Daar worden wij verwacht voor het middagmaal maar traditiegetrouw houden wij eerst nog onze openlucht aperitief en die is gepland op de parking van het restaurant " TER MAEREL" 

Door onvoorziene nutswerkzaamheden ter plaatse en in de omgeving wordt de chauffeur van de muur naar de kast gezonden, ei zo na rijden we ons vast maar de ijzige kalmte van onze chauffeur red ons uit deze hachelijke situatie.

Na veel stuurmanskunst en opruimen van hopen afval op de weg belanden wij dan toch uiteindelijk op onze bestemming.

Met de hulp van enkele vrijwillige handen en onder een dreigende wolkendek kunnen wij dan toch aan de'n openlucht aperitief beginnen.

 Een plotse regenbui zorgt er voor dat de drank wat rapper op is dan voorzien , gelukkig ligt het restaurant slechts op enkele stappen van het aperitief gebeuren. 

Een warme ontvangst van het vriendelijk personeel doet ons de regenbui rap vergeten. Een prachtige lokatie en lekker eten met repasse maakt het plaatje compleet. 

Zeker een excellente zaak voor ontvangst van groepen

Nu de inwendige mens versterkt is kunnen wij ons begeven naar ..............

 

Schoen en borstelmuseum Eperon d'or

2 enthousiaste gidsen staan ons al op te wachten voor een leerrijke uitleg over alles wat betreft de rijkelijke geschiedenis van borstels en schoenen in Izegem. Vooral de dames van ons gezelschap waren enthousiast over de deskundige uitleg over het vervaardigen van de damesschoenen in alle geuren en kleuren. Na het bezoek worden we via de verkoopstand vriendelijk buitengeborsteld en stappen wij in de car op weg naar onze laatste stop.  

Museum Lange Max te Koekelare 

 

Lange Max was de bijnaam van een groot Duits kanon (type 38cm  dat tijdens de Eerste Wereldoorlog werd gebruikt voor het beschieten van de Franse stad Duinkerke. De bouw van het kanon startte in 1915 en werd in 1916 voltooid. Het werd pas in 1917 in werking gesteld om Duinkerke en Ieper onder vuur te nemen.

De plaatselijke gids schetst ons in geuren en kleuren vol enthousiasme de opzet van het museum waarna iedereen op eigen tempo en interesse nog even kan rondlopen in het museum.

Als afsluiter van de dag genieten wij in de aanpalende cafetaria van een broodmaaltijd met hesp en kaas met groentjes. 10 op 10 voor de maaltijd, jammer voor de te laat en langzame bediening wellicht te wijten aan te weinig personeel.

Om 20u30' belanden we terug in Dudzele met de hoop iedereen een mooie dag bezorgt te hebben.