HERDENKING WAPENSTILSTAND OP NOV. DUDZELE

ZONDAG 12 NOVEMBER 2017

Herdenking wapenstilstand

Beste bewoner Dudzele, beste sympathisant N.S.B. Dudzele

De gruwel van ons oorlogsverleden mogen we nooit vergeten. Graag nodigen we u uit op de

97ste herdenking van de wapenstilstand 11-11-1918 door NSB Dudzele.

Zoals altijd staan de Eucharistieviering en de Herdenkingsplechtigheid centraal op deze dag.

De Eucharistieviering wordt voorgegaan door E.H. Bohez en aansluitend volgt een mooie, serene herdenkingsplechtigheid waarbij  onze 22 gesneuvelde dorpsgenoten en de overleden oud-strijders herdacht worden. Bij deze herdenking stellen we dit jaar opnieuw één van deze gesneuvelden in de schijnwerper namelijk Wintein Omer Soldaat milicien 14de Linie Regiment.

PROGRAMMA op ZONDAG 12 NOVEMBER

09u40’  Dorpsplein : Vertrek onder begeleiding van West Coast Pipeband naar kerk St. Pieter-in-de-banden.

10u00’  Plechtige Eucharistieviering voor gesneuvelden, overleden oorlogsslachtoffers en oud-strijders. Deze viering wordt opgeluisterd door : Organist Marc Decraemer,  Caroline Colman (zang), Ruben De Vuyst (cello) en Ingrid De Smet (dwarsfluit), kerkkoor Dudzele, jongerenkoor De Lenaard, ,West Coast Pipeband en de Koninklijke Muziekmaatschappij Poldergalm. Tevens met medewerking van de plaatselijke jeugdbeweging KSA St-Lenaert, basisscholen De Lenaard en Brugge Noord en verschillende Dudzeelse verenigingen.

11u00’  Herdenkingsplechtigheid in de kerk

11u30’  Eerbetoon gesneuvelden aan Herdenkingskapel Oplaten ballons met vredesboodschap door de kinderen.

11u45’  Einde plechtigheid, onder begeleiding van KMM Poldergalm en Pipeband naar zaal “De Polder”

Iedereen welkom. Traditionele super tombola, altijd prijs!!!

13u15’  Feestmaaltijd verzorgd door Traiteur Taverlani voor ingeschrevenen.

Cava en fruitsap met warme hapje

Karnemelkstampers met stuk Noordzeevis en “Beurre Blanc”

Pavé van Kalkoenboutje (maar zonder been)met Jagerssaus

Appelen en bosbessen-cressonnette  Dennenappelkroket

Repasse van warme groenten

Bretoense appeltaart met vanille ijs

Koffie

Na de maaltijd volgt een toelichting aangevuld met beeldmateriaal over Wintein Omer door Paul De Vuyst.- Daarna film over afgelopen activiteiten N.S.B. Dudzele.-Trekking sneltombola -  gezellig napraten

Iedereen is van harte welkom!!!!

Inschrijven voor feestmaal zoals beschreven hierboven kan door betaling van 36 € p.p. (kinderen tot 14 jaar 18€) dit vóór 05 november 2016: liefst door storting op rek. BE39 3800 0123 6419 op naam van NSB Dudzele  met vermelding: “Feestmaaltijd 2017” en naam deelnemers.

Bijkomende inlichtingen: Van Acker Martin Noordsterstraat 28 ( 050/59 80 71 (na 18u00’)