Woensdag 16 april 19u30'

N.S.B. Dudzele voor de

14de maal op daguitstap.

Koffie met lekkere ontbijtkoeken in onvangstzaal van het zuivelmuseum van de fam. De Jonghe.

VAN VERLEDEN TOT HEDEN

Het zuivelmuseum is een merkwaardige en unieke permanente tentoonstelling van zuivelmateriaal der lage landen.
De bezoeker wandelt er door de geschiedenis van de zuivelindustrie in Vlaanderen tijdens de voorbije vijf eeuwen en brengt het verhaal van de melk tot leven, van het verleden tot heden. U beleeft de sfeer van weleer in een mooie collectie oude boterkarnen, melkflessen, kaaspersen, laboratorium- materiaal, enz.

In dit prachtig museum kregen wij deskundige uitleg en verhalen uit vervlogen tijden door 3 enthousiaste gidsen.

Zeker een meevaller.

10u30' Militaire begraafplaats De Panne

Het geplande eerbetoon aan de 2 gesneuvelde Dorpsgenoten valt letterlijk in het water door hagel en regenbuien.

Niet getreurd we beginnen dan maar eerst aan de in-door van de later geplande out-door drink in afwachting van het einde van de regenbui.

Tussen de buien door kunnen wij dan toch de nodige eer betuigen aan Wintein Omer en Pypers Pieter, gesneuvelde dorpsgenoten en begraven op het veld van eer. Dat hun dood niet voor niets moge zijn.

Tussen twaalf en één eet iedereen en bij deze belanden wij in Dranouter voor een stevige maaltijd in 't oud kerverijntje. Een charmante gastvrouw en vriendelijke gastheer verwennen ons met een koud en warm buffet à volonté.

En of het ons gesmaakt heeft !!!!

Na dit stevig maal steken we even de grens over om in Steenwerck een duik te nemen in het verleden, naar onze kinderjaren waar we vele herinneringen weer tot leven komen in Le musee de la vie rurale of om het in het Nederlands te zeggen het museum van het landelijk leven. In het stemmig café besluiten we dit bezoek met een stevige kop koffie.

Na dit bezoek rijden we langs onoogelijk smalle landelijke wegen naar de zaak:au Nouveau St. Eloi in Watou.

Of om het in het dialect te zeggen:

Op de grenze van ‘t Franschen,
Je kykt op d’n Catsberg
En j’ hoort ruysschen
Van d’hommelvelden.

‘T is were kèern in ‘n tyd
,
Geniet’n van è goe teusje bier,
En è kloekke stutte,
È spelletje speeln
En è bitje vertell’n

Verdere uitleg  lijkt overbodig , dit is dan meteen onze laatste halte.

Wij bereiken op een deftig uur onze thuishaven na een gezellige daguitstap waar we ondanks het minder goed weer tevreden kunnen op terugzien.