HERDENKING 28 juni 2014

Een klein dorp eert zijn grote helden

70 jaar bevrijding WO-2

Op 7 juli 1940 stortte een Brits bombardementsvliegtuig neer nabij de Herdersbrug; 3 bemanningsleden vonden er de dood.

De fatale vlucht werd herdacht bij wijze van een blijvende herdenkingssite aan de Herdersbrug. Er is een mooie rustbank geplaatst met de namen van de omgekomen bemanning. Tevens kan men op het infobord  het verhaal van de laatste vlucht van de Bristol Blenheim Bomber lezen.
Ook werden er 3 vlaggenmasten geplaatst.

Deze herdenkingssite werd plechtig ingehuldigt op zaterdag 28 juni.

Aan de herdenkingskapel werd er hulde gebracht aan onze Canadese bevrijders.

100 jaar geleden begin WOI

Om dit te herdenken heeft NSB Dudzele een project opgezet ' DE LINK 3x100 '   Bij dit project zijn 100 foto’s van 100 Dudzelenaars geboren tussen 1914 en 2013 (van 1 tot 100 jaar)  geëxposeerd tussen de foto’s van de 20 gesneuvelde Dudzelenaren om de verbondenheid van het dorp met hun gesneuvelden te visualiseren. Deze tentoonstelling op het Amaat-Vynckeplein duurt 100 dagen.
Beide projecten werden op zaterdag 28 juni officieel geopend tijdens een grootse herdenkingsplechtigheid.

Hieronder fotoreportage over het ganse gebeuren

Eerste genodigden

(Foto's :   Bart Van Assche)

Vriendschapslunch met