Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

DAGUITSTAP 25 APRIL

Naar jaarlijkse gewoonte was er op 25 april we terug onze daguitstap.

Hieronder vind u de beschrijving van onze reisroute met foto's

 

NSB Dudzele 2013 op stap:
voor de 11de keer nooit thuis
   
         
Op donderdag  25 april gingen we terug met onze vereniging op uitstap.
 
Het werd naar gewoonte een unieke gezellige dag waarbij we de dag begonnen met een bezoek aan onze gesneuvelde dorpsgenoot Jozef Vereecke op de militaire begraafplaats te Adinkerke. Na een koffiestop met koffiekoeken en een gezellige babbel in de “Retorika” in Veurne “ begaven we ons naar het visserijmuseum te Oostduinkerke  om onze vis-  en visserijwetenschappen wat op te vezelen dank zij de deskundige uitleg van de plaatselijke gidsen... Na een busrit van 1 uur belandden  we in Volckerinckhove in “la douce France”.
In “ Herberge in d’Hope wist de patroon ons culinair verwennen:
 
We konden er genieten van een aperitief, voorgerecht,hoofdgerecht,dessert en koffie. Ook de drank a volonté was in de prijs inbegrepen 
Eenmaal  verzadigd van spijs en drank was onze volgende halte in Eperlecques, tijd om even terug te spoelen naar de harde realiteit van  W-O 2.
Een immense bunker met lanceerplatforms van de gevreesde V1 en V2 bommen met voorziene bestemming Londen .kon gelukkig tijdig in onbruik gemaakt worden dank zij de bombardementen van de geallieerden.   
Op weg naar onze volgende bestemming hadden we een uur de tijd om de ambiance op peil te houden in de car.
 
Volgende halte:  mout en brouwhuis “De Snoeck Alveringhem” of met andere woorden “Het museum van de grote dorst”. Inderdaad het betreft een brouwerij van tijdens de 1ste wereldoorlog die heden niet meer productief is. De gidsen brengen ons boeiende verhalen over zwarte handel en andere “trukken” van de foor tijdens de oorlogsjaren.
Na al dat gepalaver werden we zowaar nog getrakteerd met een drankje.
 
Na het bezoek versterkten we de innerlijke mens  met “een stutte en een schelle van ’t zwin” zodat we moe maar tevreden onze terugreis knden aanvangen. Omstreeks 09u15 waren we terug in Dudzele waar we konden terugblikken op een mooie dag.
Hartelijke dank aan onze gids Paul en aan iedereen voor deze prachtige dag.
Alvast tot 11 november!!!!!
 
Martin

Met dank aan Christel en Sylvia voor de foto's