Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

 

Dudzele
 11 novemberherdenking 2011
 
11 november is voor Dudzele nooit een gewone dag geweest. De herdenking bracht dit jaar vier thema’s samen; NSB Dudzele en de unieke herdenkingskapel vierden hun 91ste verjaardag, het herdenken van de militaire oorlogsslachtoffers, de burgerlijke oorlogsslachtoffers en de wapenstilstand (met hun opnieuw luiden van de vredesklokken). 
 
Het herdenkingsfeest begon reeds om negen uur ’s morgens met een sonnerie door de klokkengaten. Om kwart na negen vatte de optocht aan door de Sint-Lenaardstraat , richting kerk, onder de begeleiding van doedelzakspelers en trommelaars.    De vele verenigingsvlaggen lieten zich bewonderen. 
 
De misviering werd opgeluisterd door de prachtige stemmen van Sabine en Roland, het samenspel van de “Pipers” en de Koninklijke Harmonie Poldergalm, de engeltjes uit het jongerenkoor (onder leiding van juf Caroline) en het Dudzeels parochiekoor.
 
De Dudzeelse gesneuvelde Constant Stroef stond centraal in de misviering. Een tekst over het leven van Constant werd met veel gevoel voorgelezen door Greet. Naast het altaar werden door de kinderen kaarsjes opgesteld, telkens een naam van een oorlogsslachtoffer werd afgeroepen.  Na de misviering trokken de aanwezigen, waaronder vele kinderen, in stoet naar de zaal De Polder. Aan de kapel werden vredesballonnen opgelaten door de kinderen.  
 
Met een natje en een droogje werd bijgepraat in de zaal De Polder. In de namiddag werd een lekker feestmaal genuttigd. De voorzitter van NSB Dudzele, dhr.André Proot, richtte het woord aan de aanwezigen.   Naar jaarlijkse gewoonte werd daarna een gesneuvelde, ditmaal dhr.Constant Stroef, in de kijker gezet, en dit aan de hand van vele foto’s. Hij stierf in een hospitaal te Saint-Lunaire in Frankrijk. Als afsluiter werden enkele oudere filmpjes van speciale Dudzeelse gelegenheden getoond. 
 
Zo eindigde een rijk gevulde dag die enkel kon slagen dankzij de inzet van een ganse groep vrijwilligers in een prachtige organisatie. Zonder publiek was het feest niet mogelijk geweest. NSB Dudzele dankt dan ook graag alle aanwezigen en zoals het hoort: dank aan allen door allen.
 
Voor verdere info en foto’s: (www.WO1Dudzele.Brugseverenigingen.be)

 

11 nov. Herdenking 2011

.

Foto's

Met dank aan onze gelegenheidsfotograaf Karel Danneels.

De fotoreeks hieronder is een samenvatting van een grotere fotoreeks over deze Herdenkingsdag.
Op aanvraag van enkele sympathisanten is er een cd te verkrijgen van de grotere fotoreeks .
Deze CD is te verkrijgen tegen betaling van 4 € (ten voordele van NSB Dudzele) 6 € indien hij hoeft verzonden te worden
U kunt indien gewenst de CD bestellen door middel van storting van het gevraagde bedrag op rekening van NSB  nr. 380-0012364-19 of BE39380001236419  met vermelding van adres waarop de cd eventueel moet verzonden worden.
Inschrijvingen voor deze copie’s worden afgesloten op 6 december.
Na deze datum worden ze verzonden of mag je ze komen afhalen op adres:
Martin Van Acker
Noordsterstraat 28
8380 Dudzele 050598071

 

.