Voordracht in de school
"De Lenaard”

Ons bestuurslid Paul Devuyst heeft op een zeer begrijpende manier voor de kinderen van het 3de ,4de ,5de en 6de leerjaar van "De Lenaard" wat oorlogsgeschiedenis bijgebracht. Het thema van dit jaar was “Een venster op het heden en verleden “. Door middel van een projectie van foto’s in ons dorp tijdens de bezetting en bevrijding en daarnaast een projectie van dezelfde locaties zoals ze er nu uitzien werden de kinderen op een visuele manier geconfronteerd met het oorlogsverleden van ons dorp. Tevens werd er ook op een zeer aanschouwelijke manier de vergelijking gemaakt met W-O 1 en de hedendaagse conflicten in de wereld.

Bij deze houden we eraan de directeur Bart Maene en de leerkrachten van “De Lenaard” te bedanken voor hun spontane medewerking.