11 Novemberherdenking

Louis Timmerman gestorven in Juan les PinsCannes
De 22 gesneuvelden

11 November Herdenking   Dudzele

Een zeer mooie Eucharistieviering opgeluisterd door 2 Pipers in originele battledress en de plaastelijke harmonie‘De Poldergalm’  was de inzet van deze traditionele Herdenkingsdag..

Het plaatselijke Kerkkoor begeleid door Fernand Braet verzorgde de verdere muzikale omlijsting gedurende de mis. Verder was er de medewerking van de school ‘De Lenaard’ en de plaatselijke jeugdvereniging KSA-VKSJ .

Na de mis was er nog een  plechtigheid aan de herdenkingskapel met als apotheose de witte ballonen die door de kinderen opgelaten werden met een vredesboodschap.

In de ‘Polder’ volgde een drink met daarna de jaarlijkse feestmaaltijd.

Paul Devuyst bracht een gedetailleerde en emotionele beschrijving over het leven en vooral de laatste maanden van  een der 22 gesneuvelde dorpsgenoten: Louis Timmerman, die door iedereen erg gewaardeerd werd

De ‘Andrew-Sisters’ zorgden voor een spetterende verrassingsact .

Een projectie van foto’s van de bezetting en bevrijding van Dudzele gevolgd door een film van de bevrijdingsfeesten waren de afsluiter van deze geslaagde dag.

Het N.S.B. dankt iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen voor de realisatie van dit evenement.

Martin Van Acker

.

Bezinning door de jeugd De vredesboodschap Drink na de plechtigheid Trouwe klanten Dirk, gans de dag pa&raat. Paul onze oorlogsarcheoloog Een van de Andrew Sisters De Andrew Sisters met maskotte De Andrew Sisters in volle actie Sabina altijd paraat voor hulp