Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

OVER PRIVACY 

van geplaatste foto's

KLIK HIER

  #  #  #  Laatste update: 01-06-2020 : 769077 bezoekers # # #  daggemiddelde laatste maand : 213  #   #   #    met dank voor uw bezoek aan onze site......

 

BELANGRIJKE MEDEDELING

De covid-19 pandemie is zeker nog niet afgewend. Experts voorspellen zelfs een tweede piek in het najaar. De bezorgdheid hieromtrent heeft het bestuur van NSB Dudzele  op de vergadering van 15 juni unaniem doen beslissen om alle activiteiten, voorzien in het jubileumjaar 2020, (NSB bestaat 100 jaar) af te gelasten.Dit betekent dat ook de gebruikelijke 11 novemberviering dit jaar niet doorgaat. Het bestuur zal in 2020 wel in beperkte kring  en op een gepaste wijze op 11 november hulde brengen aan onze gesneuvelden in een hiertoe aangepaste herdenkingsviering en -plechtigheid.
We hopen in 2021 te hernemen met wat eerder al gepland was.

 

Namens het bestuur

P.S. Het is derhalve met veel spijt in ons hart en teneinde ieders gezondheid te garanderen dat de leden van Vaderlandslievende verenigingen incluis leden AVBOS en iedereen met titel, graad en hoedanigheid niet zullen kunnen uitgenodigd worden voor deelname aan deze aangepaste sterk vereenvoudigde herdenking. Wij moeten deze maatregel zien als een bijkomende gelegenheid voor ons allen om bij te dragen tot beperking van verspreiding van het corona virus en tevens als waardering aan alle hulpverleners en als eerbetoon aan de slachtoffers.

Dank voor uw begrip

 

#  #  #   NIEUW - NIEUW - NIEUW    #   #   # BELANGRIJKE MEDEDELING (zie hierboven)   #  #  #        

 

Deelname NSB Dudzele

aan diverse herdenkingen

KLIK    HIER      en HIER
 
 

Beste bezoeker aan deze site.

Wil je meer weten over de gesneuvelden, oud-strijders, burgerlijke oorlogsslachtoffers van Dudzele gedurende WO-I en WO-II, vul dan  zoekwoord in de zoekbalk hieronder.Ook vind je info over alle gebeurtenissen tijdens de oorlogsjaren in ons dorp Dudzele,

Wens je misschien info over een persoon tijdens de oorlogsjaren contacteer ons, misschien kunnen wij u helpen.

Veel lees en kijkplezier.

Plaats trefwoord in vakje hieronder om te zoeken in deze site.

dudzele

 

De wens om de Groote Oorlog te herinneren
Tekst: P. De Vuyst
De wens om de “Groote Oorlog” te herinneren neemt  heel grote vormen aan (2014-2018).  Alsof wij aanvoelen dat een ingrijpende periode ons verlaat. Er is een nood om de oude verhalen opnieuw te vertellen in een poging om een stuk verleden van onszelf vast te houden. Alsof wij nog iets goed te maken hebben ten opzichte van onze eigen Belgische soldaten en terzelfdertijd ook om onze eigenheid te onderstrepen of te identificeren in dit snelle leven. De verhalen van onze Dudzeelse soldaten helpen mee onze unieke gemeenschap te binden. In die zin krijgt hun offer alsnog extra betekenis zoveel jaren later. Dudzele zal haar soldaten nooit kunnen vergeten omdat het uit de ziel van onze kleine gemeenschap ontspruit.
Wanneer wij de “herinnering” in een groter kader zien, de Westhoek, dan schuilt er wellicht een gevaar in het onderbelichten van de Belgische inbreng tijdens de “Groote Oorlog”. Een mogelijke onderbelichting ingegeven door andere prioriteiten en beïnvloed door commercie, amusement en toerisme. Maar laat ons hopen dat dit niet gebeurt. De pers zal hierin een belangrijke rol dienen op te nemen en behoedzaam dienen om te gaan met de wens om te herinneren.

 

 
 
NSB Dudzele dankt alle bezoekers voor het lezen van de vele verhalen op deze site. Bij ieder bezoek neemt de lezer deel aan het vasthouden van een aspect van onze eigenheid.
Een gemeende dank aan onze sponsors
meer info klik hier